علت درد گرفتن مچ پا هنگام پیاده روی
مچ پا از استخوان های کوچک تشکیل شده است که توسط بافت های نرم به هم متصل می شوند. آسیب به این ساختارها می تواند علت درد مچ پا باشد.
علت درد مچ پا هنگام پیاده روی
برخی از مشکلاتی که ممکن است علت درد مچ پا هنگام راه رفتن باشند شامل موارد زیر هستند:
- نقرس (gout): بیماری نقرس یک نوع التهاب مفصل است که ناشی از تجمع اسید اوریک در مفاصل است و معمولا با درد در انگشتان شروع میشود و به مرور زمان ممکن است به مفاصل دیگر نیز گسترش یابد.
- آرتروز (استئوآرتریت) مچ پا: بیماری غضروف مفصلی میتواند علت درد مچ پا هنگام پیاده روی باشد، به ویژه در افراد پیر، با اضافه وزن یا سابقه آسیب در ناحیه مچ پا.
- نوروپاتی محیطی (peripheral neuropathy): آسیب به اعصاب محیطی مچ پا می تواند علت درد مچ پا هنگام راه رفتن گردد. آسیب عصب می تواند متعاقب تومورها، عفونت ها یا بیماری ایجاد شود.
علت درد مچ پا هنگام راه رفتن
مشکلات متعددی از جمله پیچ خوردگی مچ پا (ankle sprain)، شکستگی، پارگی یا کشیدگی می تواند علت درد ناحیه پشتی مچ پا هنگام راه رفتن شود. شرایط زیر می توانند سبب این گونه دردها شوند:
- پارگی تاندون آشیل (Achill tendon rupture)
- التهاب بورس (بورسیت) های مچ پا
- التهاب تاندون (تاندونیت آشیل)
درد گرفتن مچ پا هنگام دویدن
درد مچ پای هنگام دویدن ممکن است نشانه التهاب تاندون باشد که اغلب به دلیل استفاده بی رویه از تاندون در حین دویدن های مکرر ایجاد می شود. دلایل دیگر این درد شامل دویدن طولانی بعد از دوره بی تحرکی یا کم تحرکی است.
- تاندونیت عضله تیبیالیس پوستریور (posterior tibial tendonitis): شایع ترین تاندونیت مچ پا است و در نتیجه پارگی های جزئی در این تاندون رخ می دهد. محل شایع برای درد ناشی از این تاندونیت در پشت یا پایین قوزک داخلی مچ پا است.
- شکستگی های استرسی (stress fracture): در اثر ترک های کوچکی که در استخوان پدید می آیند، ایجاد می شود. این مشکل در نتیجه نیرو و ضربه های مداوم در استخوان هنگام دویدن های طولانی و مداوم بوجود می آید.
درد مچ پا را چگونه از بین ببریم؟
در صورت درد شدید مچ پا هنگام راه رفتن، باید مداوا شود. احتمال آسیب به مفصل یا تاندون وجود دارد. در صورت درد خفیف و بدون سابقه پیچ خوردگی، میتوان از درمانهای خانگی مانند استفاده از یخ، استراحت، بالا گذاشتن پا، مالیدن پمادهای تسکین دهنده و خوردن داروهای مسکن و ضد التهاب استفاده کرد.
اگر آسیب وارد شده به مچ پا شدید باشد یا اگر با گذشت چند روز از انجام درمان های خانگی درد و تورم مچ پای شما خوب نشد، لازم است که برای بررسی و درمان مناسب نزد متخصص بروید.
مچ پا یک مفصل اصلی تحمل کننده وزن در بدن است. تحقیقات نشان می دهد که ۳۰ تا ۷۰ درصد افراد متعاقب آسیب دیدگی مچ پا مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا می شوند. زیرا متعاقب آسیب، مچ پا ضعیف شده و مستعد به مشکل مجدد می گردد.
پس از آسیب مچ پا، درمان و تقویت ضروری است تا خطر آسیب مجدد کاهش یابد. فیزیوتراپیست شما حرکات ورزشی مناسب برای درد مچ پا را آموزش می دهد.
برای مطالب بیشتر میتوانید به سایت دکتر راستگو مراجعه نمایید.