تکنیک های سلامت

۵ مطلب در خرداد ۱۴۰۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ورزش برای کمردرد

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

هرچند که ممکن است شما تمایل به استراحت کردن داشته باشید، اما تحرک برای کمردرد شما مفید است. با انجام تمرین های مخصوص کمردرد، عضلات کمر، شکم و پاهای شما تقویت می شوند. با انجام این تمرین ها ستون فقرات شما توسط عضلات مورد حمایت قرار می گیرند و کمردرد شما بهبود می یابد. بسته به علت و شدت درد شما، انجام برخی از این تمرین ها توصیه نمی شوند و ممکن است مضر باشد.

از انجام تمرین خم شدن به جلو و لمس انگشتان پا با دست پرهیز کنید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 2 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

تمرین درمانی برای کمردرد مفید است، اما بیمار باید در صورت احساس درد شدید تمرین را متوقف کرده و با فیزیوتراپیست مشورت کند. برخی تمرین ها ممکن است درد را تشدید کنند مانند خم شدن به جلو و لمس انگشتان پا.

دراز و نشست نصفه را امتحان کنید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 3 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

انجام تمریناتی که عضلات کمر و شکم را تقویت می‌کنند می‌تواند به کاهش کمردرد کمک کند، اما در صورت داشتن کمردرد حاد باید از انجام آنها خودداری کرد. انجام تمرین دراز نشست تا نیمه با دقت و به صورت صحیح می‌تواند به بهبود وضعیت کمر کمک کند. این تمرین را برای ۸ تا ۱۲ مرتبه تکرار کنید.

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 4 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

هرچند ممکن است شما تصور کنید که دراز و نشست سبب تقویت عضلات کمرتان می شود، بسیاری از افراد برای انجام دراز و نشست تمایل به استفاده از لگن شان دارند. دراز و نشست کامل فشار زیادی به دیسک ها کمرتان وارد می کند.

کشش عضلات پشت ران (همسترینگ) را انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 5 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

طاق باز بخوابید و یک زانوی خود را خم کنید. حوله ای را زیر سینه پا بتابانید. زانوی پای دیگر را صاف کنید و حوله را به آرامی به سمت خود بکشید. شما باید یک کشش ملایم در پشت پایتان احساس کنید. این وضعیت را برای مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه حفظ کنید. این تمرین را ۲ تا ۶ مرتبه برای هر پا تکرار کنید.

از با هم بالا آوردن پاها اجتناب کنید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 6 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

تقویت عضلات کمر با بالا بردن پاها در حالیکه طاق باز خوابیده اید توصیه شده است، اما اگر عضلات کمر ضعیف باشند ممکن است باعث تشدید درد کمر شود. بهتر است از تمرین طاق باز روی زمین استفاده کرده و با حرکت کردن یک پا به بالا و پایین، عضلات کمر را تقویت کنید.

نشستن (اسکات نصفه) در کنار دیوار را انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 8 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

با فاصله حدود ۲۰ سانتی متر با دیوار بایستید، سپس به دیوار تکیه دهید به طوریکه کمرتان صاف روی دیوار قرار گیرد. به پایین خود را سر دهید تا جاییکه زانوهایتان اندکی خم شوند. قسمت پایینی کمر را به دیوار فشار دهید. برای ۱۰ شماره این وضعیت را حفظ کنید، سپس به آرامی خود را به سمت بالا روی دیوار سر دهید. این تمرین را برای ۸ تا ۱۲ مرتبه تکرار کنید.

بردن زانو در فقسه سینه را انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 11 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

درحالیکه کف پاها روی زمین قرار دارند، طاق باز روی کمرتان دراز بکشید. یک پا را به سمت سینه تان ببرید و کف پای دیگر را صاف روی زمین نگه دارید. کمرتان را در حالیکه به زمین فشار می دهید حفظ کنید و این وضعیت را برای ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید. سپس زانوی خود را پایین بیاورید و تمرین را با پای دیگر انجام دهید. این تمرین را ۸ تا ۱۰ مرتبه برای هر پا تکرار کنید.

پل زدن را انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 13 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

تمرین طاق باز به انجام تمرین از حالت خم شدن زانوها برای تقویت عضلات پشت باسن و لگن کمک می کند. این تمرین به انجام ۸ تا ۱۲ بار توصیه می شود و از قوس دادن کمر و منقبض کردن شکم در طول تمرین باید خودداری شود.

ورزش های هوازی (ایروبیک) انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 15 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

تمرین های هوازی مانند راه رفتن، شنا و دوچرخه سواری می توانند قلب، ریه ها و عروق خونی را تقویت کرده و وزن کمک کنند. انجام تمرین ها با زمان کوتاه شروع کنید و به تدریج آن ها را افزایش دهید. در صورت اذیت شدن از کمر، شنا را امتحان کنید و از حرکاتی که بدن را می پیچانند، اجتناب کنید.

برخی از تمرین های پیلاتس را انجام دهید

ورزش های مفید و مضر برای کمردرد - dr 16 - ورزش های مفید و مضر برای کمردرد

پیلاتس ترکیبی از تمرین های تقویتی، کششی و تمرین های تقویت کننده عضلات عمقی کمر است. تحت آموزش یک فیزیوتراپیست با تجربه، پیلاتس می تواند به برخی از افراد مبتلا به کمردرد کمک کند. حتما به فیزیوتراپیست خود در مورد کمردردتان بگویید زیرا شما نباید برخی از تمرین ها را انجام دهید.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دکتر راستگو مراجعه فرمایید.

  • مریم راستگو
  • ۰
  • ۰

علت دست درد

علل دست درد

استئوآرتریت (آرتروز)

آرتروز وقتی اتفاق می افتد که غضروف در مفاصل دچار آسیب می شود و باعث تورم، درد و سفتی مفاصل می شود. شایع ترین مکان هایی که در دست به آرتروز مبتلا می شوند مفاصل بین انگشتان دست و ناحیه‌ی اتصال انگشت شست به مچ دست می باشند.

درمان با فیزیوتراپی و داروهای ضد التهابی ممکن است علائم را کاهش دهد.

آرتریت روماتویید

بیماری سلول هایی باعث تخریب مفصل و غضروف استخوان می شود که با فیزیوتراپی و داروهای ضد التهابی قابل کنترل است.

 

 

 

علل دست درد - 980911 2 - علل دست درد

سندروم تونل کارپ (گیرافتادگی عصب در مچ دست)

عصب مدین از کانال کارپ در مچ دست عبور می کند و در صورت التهاب، فشار بر روی عصب و عوارضی مانند بی حسی و ضعف در عضلات دست ایجاد می شود. مراجعه به فیزیوتراپیست یا پزشک برای درمان و استفاده از روش هایی مانند فیزیوتراپی و تمرینات اختصاصی توصیه می شود.

علل دست درد - 980911 3 - علل دست درد

سندروم دکوئرون

التهاب و درد در انگشت شست و مچ دست ممکن است در نتیجه فعالیت های مکرر مچ دست باشد. این مشکل با فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی، استفاده از مچ بند و در برخی موارد جراحی قابل درمان است.

علل دست درد - 980911 5 - علل دست درد

تاندونیت

تاندون ها که عضلات دست را به استخوان متصل می کنند، ممکن است با فرسودگی و التهاب مواجه شوند و باعث درد در دست و انگشتان شوند. درمان های اصلی شامل سرما درمانی، گرما درمانی، استفاده از اسپیلنت، داروهای ضدالتهابی و فیزیوتراپی است.

علل دست درد - 980911 6 - علل دست درد


کیست گانگلیون

برجستگی پر شده با مایع در قسمت قدام یا خلف مچ دست یا انگشتان، با اندازه و درمان های مختلف قابل درمان است، اما در موارد جدی ممکن است نیاز به جراحی یا تخلیه کیست با سوزن داشته باشد.

علل دست درد - 980911 7 - علل دست درد


شکستگی

شکستگی یا ترک در استخوان دست ممکن است به دنبال افتادن روی دست یا شیء اتفاق بیفتد. درمان این مشکل ممکن است شامل استفاده از گچ یا اسپیلنت و فیزیوتراپی باشد.

علل دست درد - 980911 8 - علل دست درد


نقرس

تجمع اسید اوریک در انگشت شست پا و دست باعث درد و تورم می شود. استراحت، مصرف دارو، تغییرات در بصرنامه غذایی و ورزش می تواند در کنترل حملات این بیماری مفید باشد.

علل دست درد - 980911 13 - علل دست درد

تریگر فینگر

گره یا التهاب در تاندون مسئول حرکت انگشتان دست می‌تواند باعث درد، تورم، گیرافتگی و مشکلات حرکتی شود که از طریق فیزیوتراپی، داروهای ضد التهابی و اسپیلنت قابل درمان است و در موارد شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

علل دست درد - 980911 11 - علل دست درد


اسپرین
لیگامان ها (بافت هایی که استخوان ها را بهم متصل می کنند) ممکن است پاره شوند. این اتفاق اغلب هنگامی می افتد که برای ممانعت از افتادن روی زمین دستان خود را حائل می کنید. غالبا مفصل انگشتان شست یا میانی شما مبتلا می شود. اگر در استفاده از دست دچار مشکل شدید و یا درد شما چندین روز ادامه یافت، به فیزیوتراپی مراجعه کنید، در غیر این صورت با بی حرکتی، سرما درمانی، بالا نگه داشتن عضو می توانید علائم خود را کنترل کنید

علل دست درد - 980911 9 - علل دست درد
استرین
زمانی اتفاق می افتد که عضله یا تاندون شما دچار پارگی شود. به خصوص در عضلاتی که شاهد را به استخوان های انگشتان متصل میکنند.
این پارگی یا به صورت ناگهانی در زمان افتادن بر روی زمین اتفاق می افتد یا به آهستگی در طی زمان به دنبال انجام فعالیت هایی مثل تایپ کردن یا بلند کردن اجسام.
بی حرکتی، سرمادرمانی، بالا نگه داشتن عضو و در موارد حاد مراجعه به پزشک جز راه حل های درمانی نی باشند

 

علل دست درد - 980911 10 - علل دست درد

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دکتر راستگو مراجعه فرمایید.

  • مریم راستگو
  • ۰
  • ۰

فیزیوتراپی فک

علت درد فک صورت چیست؟

 

فیزیوتراپی فک (مفصل گیجگاهی فکی یا TMJ).

این مقاله علائم و علل درد مفصل فک را شرح می دهد و تمرین هایی را نشان می دهد که می تواند به شما در بهبود علائم کمک کند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت دکتر راستگو مراجعه فرمایید.

TMJ چیست؟

مفصل گیجگاهی فکی یا TMJ مخفف Tempo Mandibular Joint است. مفصلی است که استخوان فک شما را به بقیه جمجمه متصل می کند. این مفاصل درست جلوی گوش های شما هستند و به شما اجازه می دهند دهان خود را باز و بسته کنید.

فک شما همچنین دندان ها و لثه های شما را نگه می دارد و می توانند به گرما، سرما یا فشار حساس باشند.

علل درد فک چیست فیزیوتراپی فک - ax 1 - فیزیوتراپی فک.

اختلالات  مفصل فکی گیجگاهی (TMJ)

اختلالات مفصل فکی گیجگاهی یکی از شایع ترین دلایل درد فک است. از هر ۸ نفر ۱ نفر ممکن است دچار اختلال TMJ باشد. این مشکل در بین زنان شایع تر است.

علل اختلالات TMJ عبارتند از:

- آسیب به فک
- بیماری ها یا شرایط مانند آرتریت روماتویید
- دندان قروچه یا فشردن فک ها به هم
- قرار نگرفتن فک به طور صحیح در محل خود
- التهاب در عضلات اطراف فک
- تأثیر استرس بر وضعیت فک

علائم و نشانه های اختلال عملکرد چیست؟

- صدای کلیک هنگام باز کردن دهان
- درد در اطراف گوش، صورت یا فک
- سر دردهای مداوم
- سرگیجه
- درد هنگام جویدن یا سختی جویدن
- قفل شدن فک
- مشکل در باز و بسته کردن دهان

برای درمان علایم مشکلات فک، پزشک ممکن است داروهایی را تجویه کند و تمرین های تقویتی را توصیه کند. همچنین استفاده از محافظ دهانی نیز ممکن است لازم باشد. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به داروهای قوی تر یا جراحی باشد.

فیزیوتراپی فک - ax 2 - فیزیوتراپی فک

درمان خانگی درد مفصل فک

برخی از درمان های مفصل فک قابل انجام در منزل توسط خود شما هستند. از جمله درمان خانگی درد مفصل فک شامل موارد زیر هستند:

- ماساژ عضلات اطراف مفصل
- استفاده از گرما یا یخ برای کاهش درد
- برش غذا به قطعات کوچک تر
- مشورت با دندانپزشک در مورد قروچه کردن دندان در شب

ورزش های مفصل فک

یکی از ارکان مهم فیزیوتراپی فک، ورزش های مفصل فک است. فیزیوتراپیست این ورزش ها را به شما آموزش می دهد. چند نمونه از ورزشهای مفصل فک در اینجا توضیح داده می شوند.

تمرین چین تاک (بردن چانه به عقب)

فیزیوتراپی فک - ax 3 - فیزیوتراپی فک

تمرین شل کردن فک

 

فیزیوتراپی فک - ax4 1 - فیزیوتراپی فک

تمرین ماهی قرمز

فیزیوتراپی فک - ax 5 - فیزیوتراپی فک

تمرین باز و بسته کردن فک

فیزیوتراپی فک - ax 6 - فیزیوتراپی فک

چه چیزی باعث درد مفصل فک (TMJ) می شود؟

مشکلات متعددی می توانند سبب درد و ناراحتی در مفصل فک شوند. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. مشکلات دندانی

۲.مشکلات مفصلی

۳.بیماری ها

۴.حمله قلبی

۵.مشکلات سینوسی

۶. سایر علل 

  • فعالیت بیش از حد عضلات فک – گاهی به دلیل ساییدن مداوم دندان ها
  • تروما – ضربه ای به مفصل یا استخوان فک
  • آرتروز
  • سفتی یا اختلال در عملکرد گردن
  • حساسیت به دردهای ناشی از استرس
  • مریم راستگو
  • ۰
  • ۰

زانو درد در نوجوانی

درد زانو یک مسئله شایع در بین نوجوانان است. با توجه به حجم بالای فعالیت بدنی و پیشرفت سریع رشد در این دوران، زانوهای نوجوانان ممکن است تحت فشار قرار گیرند.

درد زانو در نوجوانان می تواند به دلایل متعددی اتفاق بیفتد.

برخی از این علل شامل:

  1. کشیدگی عضلات
  2. ضایعات ورزشی.
  3. سندرم Osgood-Schlatter: این بیماری معمولاً در نوجوانان در حال رشد رخ می دهد و باعث درد و ورم در زیر پاتیلا (پوکه زانو) می شود.

علائم زانو درد نوجوانان:

علائم ممکن شامل درد، ورم، حساسیت، افت قدرت و مشکل در حرکت زانو است که در برخی موارد می‌تواند باعث محدودیت در انجام فعالیت های روزمره شود.

درمان درد زانو در نوجوانان:

درمان درد زانو در نوجوانان شامل استراحت، یخ زدایی، بسته بندی محکم، و بلند کردن زانو می باشد. در برخی موارد ممکن است نیاز به فیزیوتراپی، تمرینات تقویتی، یا جراحی باشد که باید توسط پزشک یا متخصص ارتوپدی تعیین شود.

زانو درد در نوجوانان ناشی از استفاده بیش از حد، آسیب های خاص یا بیماری های مختلف می باشد و ممکن است موقتی باشد.

زانودرد در نوجوانی نباید به عنوان یک درد رشدی شناخته شود و در صورت شکایت، بهتر است کودک تحت معاینه پزشک قرار بگیرد.

زانو درد در نوجوانی - 1 - زانو درد در نوجوانیعلت زانو درد ناگهانی در جوانان

مشکلات شایع زانو در نوجوان ها معمولا به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

    • درد جلوی زانو یا پاتلوفمورال ناشی از افزایش فشار بر کشکک زانو است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله چرخش غیرطبیعی استخوان ران، نامتعادلی عضلات و ورزش غیر اصولی رخ دهد.
  • آسیب های وارده به لیگامان ها و تاندون های یا خود زانو
    • مشکلات زانو شامل پارگی منیسک، پارگی لیگامان، التهاب تاندون، بورسیت و دررفتگی کشکک است.
  • بیماری های پزشکی که مفصل زانو را متاثر می سازند
      • این بیماری ها ممکن است شامل بیماری اشگود شلاتر (Osgood-Schlatter)، آرتریت نوجوانی، بیماری استوکندریت باشند

        زانو درد در نوجوانی - 2 300x200 - زانو درد در نوجوانی

        درمان زانو درد

        درمان زانو درد نوجوانی بستگی به دلیل ایجاد آن دارد. برای درمان درد ناشی از فشار بیش از حد یا زانو درد عمومی توصیه های زیر چاره ساز هستند:

      • - قرار دادن کیسه یخ بر روی زانو به مدت ۱۵ دقیقه
        - مصرف داروهای ضد التهابی
        - استراحت و پرهیز از فعالیت های زانو دردناک
        - استفاده از پماد و بانداژ زانو
        - قرار دادن پا و زانو بالاتر از سطح قلب
        - مشورت با فیزیوتراپیست و انجام تمرینات فیزیوتراپی
        - کاهش اضافه وزن

    علت قفل شدن زانو در کودکان

    شایع ترین علت قفل شدن زانو در کودکان بیماری اشگود شلاتر است. البته درد در زیر زانو شایع ترین علامت این بیماری می باشد. از متداول ترین نشانه های بیماری اشگوشلاتر به موارد زیر می توان اشاره کرد:

        • - تورم پوست ناحیه زیر کشکک
          - درد و حساسیت به لمس در ناحیه پایین کشکک زانو
          - افزایش درد و ناراحتی در هنگام خم شدن شدید زانو

    زانو درد در نوجوانی - 4 - زانو درد در نوجوانی

    علت زانو درد در زنان جوان

    درد مزمن در جلو و مرکز زانو، بیشتر در افراد جوان و فعال، به خصوص زنان جوان رایج است و اغلب به دلیل استفاده بیش از حد از زانو در فعالیت های شدید ایجاد می شود. این مشکلات معمولا به تاندونیت و بورسیت منجر می شوند و به فعالیت های شدید مرتبط هستند.

  • مریم راستگو
  • ۰
  • ۰

بیوفیدبک چیست؟

بیوفیدبک چیست؟

بیوفیدبک یک روش درمانی فیزیوتراپی است که در آن بیمار به صورت فعال در درمان خود شرکت می کند. این روش با نشان دادن فعالیت عضلانی به بیمار، او را در یادگیری منقبض و شل شدن عضلات کمک می کند. با تمرینات و آموزش های فیزیوتراپی، عضلات تقویت یا شل شده و با استفاده از این آموخته ها در فعالیت های روزانه، عملکرد عضلات بهبود می یابد و بیمار بهبود می‌یابد.

بیوفیدبک بیوفیدبک - urinary urgency 2 resized AdobeStock 105782831 1 300x180 - بیوفیدبک چیست؟

بیوفیدبک روده چیست و چه کاربردی دارد؟

بیوفیدبک روده برای بهبود مشکلات گوارشی استفاده می شود. عضلات کف لگن که ارگان های داخل لگن را حمایت می کنند، در انجام اعمالی همانند دفع، کنترل ادرار و اعمال جنسی و به دنیا آوردن بچه (در خانم ها) نقش دارند. بهبود عملکرد این عضلات برای انجام صحیح اعمال حیاتی است.

 کاربرد بیوفیدبک روده در مشکلاتی همانند سندرم روده  تحریک پذیر، افتادگی روده، بی اختیاری مدفوع، بی اختیاری گاز،  یبوست عملکردی و دیس سینرژی است.

بیوفیدبک برای بی اختیاری ادرار

بی اختیاری استرسی ادرار به خصوص در خانم های مسن و پس از زایمان و جراحی های لگنی رایج است و با تمرینات عضلات کف لگن قابل درمان است.

نوع دیگر بی اختیاری ادرار، بی اختیاری اورژانسی ادرار است. در این مشکل فرد احساس اضطرار برای دفع ادرار دارد. این بیماران بعلاوه ممکن است که احساس تکرر ادرار و نیاز زود زود به دفع ادرار داشته باشند. بیوفیدبک برای بی اختیاری ادرار این بیماران بسیار موثر است.

بیوفیدبک برای بی اختیاری ادرار در خانم ها با استفاده از پروب واژینال و در دختر خانم هایی که ازدواج نکرده اند با استفاده از الکترودهای سطحی که در دو طرف واژن قرار می گیرد و در آقایان با استفاده از پروب های رکتال انجام می شود. تصویر پروب وازینال در شکل زیر آورده شده است.

بیوفیدبک - 3 300x200 - بیوفیدبک چیست؟

درمان سریع بی اختیاری مدفوع

بی اختیاری مدفوع در افراد مسن، افراد با ضعف عضلات، بیماران پس از جراحی روده یا مقعد، و افراد مبتلا به یبوست و افتادگی روده، با کف لگن درمان می شود.

بیوفیدبک برای درمان واژینیسموس

بیوفیدبک به درمان واژینیسموس کمک می کند. این روش با کنترل انقباض و شل شدن عضلات کف لگن و واژن کمک می کند. این درمان برای خانم هایی که انقباض و سفتی در عضلات اطراف واژن دارند موثر است. با استفاده از بیوفیدبک و فیزیوتراپی، بیماران به یادگیری نحوه شل شدن این عضلات و بهبود می یابند.

عوارض بیوفیدبک

معمولا بیوفیدبک عوارضی ندارد. اما اگر دستگاه روی عضلات مناسبی قرار نگیرد یا اینکه تقویت و یا شل سازی صحیح آموزش داده نشود، بیوفیدبک می تواند سبب بدتر شدن علایم بیمار شود. بنابراین لازم است که بیوفیدبک حتما در یک مرکز تخصصی فیزیوتراپی انجام شود.

عوارض بیوفیدبک روده

لازم است بیوفیدبک روده توسط فیزیوتراپیست آموزش دیده در زمینه فیزیوتراپی کف لگن انجام شود تا عوارض ناشی از تشخیص و درمان نامناسب شامل حال بیمار نشود.

برای اطلاعات بیشتر راجب بیوفیدبک میتوانید به سایت دکتر راستگو مراجعه فرمایید.

  • مریم راستگو